İnce Minare Taş Eserler Müzesi yorumlar

İnce Minare Taş Eserler Müzesi yakın İnce Minare Müzesi, Alaaddin Bulvarı, İhsaniye Mahallesi, Konya, Selçuklu, Konya, Central Anatolia Region, 42200

  • Adres: Hamidiye, Alaaddin Blv., 42060 Selçuklu/Konya, Türkiye
  • Telefon: +90 332 351 32 04
  • Enlem, Boylam: 37.8728716, 32.4899749

İnce Minare Taş Eserler Müzesi, bugünkü çalışma saatleri

Haftanın günü Açık Kapat
İnce Minare Taş Eserler Müzesi yorumlar

İnce Minareli Medrese ya da diğer adıyla Taş ve Ahşap Eserleri Müzesi Selçuklu İlçesi’nde ve Beyhekim Mahallesi’ndedir. Kapalı avlulu, tek eyvanlı ve tek katlı bir medresedir; adını, kuzey-doğu köşesindeki minaresinden almaktadır. Selçuklu … Daha fazla

Bu eserdeki sanata, zarafete, inceliğe ve sabra hayranlık duymamak elde değil. Dış cephesini görebildiğimiz bu harikanın içini de görme fırsatı olsa.

Erzurum Yakutiye Medresesi ve Çifte minareli medrese ve Sivas Ulu camii hatta Anadolu'da bir çok yer ile aynı desen ve figürlerin kullanıldığını gördüm. Aynı tarih ve kültür kolu. Buradaki eserlerin bir kısmı Karatay Medresesinde sergileniyor. Bu sıralarda restorasyon çalışmaları var.

2023-09-20 Ayşe

Bu müze gerçekten büyüleyici bir deneyim sunuyor. İnce Minareli Medrese'nin tarihi dokusu ve sanatsal detayları beni çok etkiledi. İç mekanı da dışı kadar güzel ve zarifti. Müzenin güzel bir atmosferi vardı ve personel de çok yardımcı oldu. Kesinlikle tekrar ziyaret etmek istiyorum.

2023-09-20 Mustafa

Bu müze çok ilginç ve benzersiz bir yer. İnce Minareli Medrese'nin mimarisi ve taş işçiliği gerçekten sanatsal bir harikaydı. İçindeki eserleri görebilmek için saatlerce gezinebilirim. Personel çok bilgili ve nazikti. Ancak müzenin daha iyi bir işaretlemeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

2023-09-20 Zeynep

İnce Minareli Medrese, Selçuklu dönemine ait birçok güzel taş eseri barındırıyor. İçerideki sergilenen eserler gerçekten çok etkileyiciydi. Müzenin atmosferi sakin ve huzurlu, personel de çok dostça ve yardımcıydı. Giriş ücreti oldukça uygun ve kesinlikle bu müzeyi herkesin görmesini tavsiye ederim.

2023-10-05 Ali

İnce Minareli Medrese'de geçirdiğim zamanı gerçekten keyifli buldum. Medresenin tarihi atmosferi ve güzel detayları beni etkiledi. Sergilenen eserlerin çeşitliliği de çok güzeldi. Ancak müzenin daha iyi bir aydınlatmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Yine de güzel bir deneyimdi.

2023-10-10 Esra

Bu müze gerçekten büyüleyiciydi. İnce Minareli Medrese'nin mimarisi ve içeriği beni çok etkiledi. Çalışanlar çok yardımcı ve bilgililerdi. Ayrıca müzenin düzeni ve temizliği de çok iyiydi. Giriş ücretinin makul olması da ayrı bir artıydı. Çok memnun kaldım.

2023-10-15 Mehmet

İnce Minareli Medrese, Selçuklu dönemine ait birçok önemli eseri barındırıyor. Taş işçiliği gerçekten şaşırtıcı ve detaylı. Medrese içinde gezerken tarih ve kültür hakkında birçok şey öğrendim. Ancak müzenin daha fazla bilgi paneline ve açıklamaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

2023-10-20 Fatma

Bu müze Selçuklu dönemine ait birçok güzel eseri sergiliyor. İnce Minareli Medrese'nin mimarisi gerçekten çok etkileyici. İç mekanının incelikleri ve detayları beni büyüledi. Ancak müze biraz küçük ve sınırlı bir sergi alanına sahip olduğu için daha fazla eseri görmek isterdim.

2023-10-25 Ahmet

İnce Minareli Medrese, tarihi bir yapıya sahip olması ve önemli eserlerin sergilenmesi nedeniyle çok ilgi çekici bir müze. Personel çok yardımcı ve nazikti. Müzenin giriş ücreti uygun ve değerliydi. Ancak içeriye girişte biraz bekleme süresi yaşadım, bu konuda biraz daha düzen olabilir.

2023-10-30 Aysel

Bu müze gerçekten büyüleyici bir deneyim sunuyor. İnce Minareli Medrese'nin tarihi atmosferi ve eserlerindeki detaylar çok güzeldi. Müzenin içinde zaman geçirmek ve eserleri incelemek için kendinizi kaybedebilirsiniz. Personel çok dostça ve yardımcı oldu. Kesinlikle tekrar ziyaret etmek istiyorum.

2023-11-04 Hasan

İnce Minareli Medrese'de geçirdiğim zamanı gerçekten keyifli buldum. Medresenin tarihi dokusu ve mimarisi beni büyüledi. İçeride sergilenen eserler gerçekten özgün ve etkileyiciydi. Ancak müzenin biraz daha geniş bir alana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Yine de güzel bir deneyimdi.

2023-11-09 Gül

İnce Minareli Medrese müze, tarihi ve kültürel öneme sahip birçok esere ev sahipliği yapıyor. Medresenin detayları ve tasarımı gerçekten çok güzel. İç mekanı da düzenli ve temizdi. Personel çok yardımcı ve bilgililerdi. Giriş ücretinin uygun olması da ayrı bir artıydı.

2023-11-14 Emir

Bu müze tarihi bir medrese olan İnce Minareli Medrese'nin hikayesini anlatıyor. İçerideki eserler gerçekten büyüleyiciydi. Müzenin atmosferi sakin ve huzurluydu. Personel çok yardımcı ve bilgiliydi. Ancak müzenin temizlik konusunda daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum.

Deneyiminizi nasıl değerlendirirsiniz? İnce Minare Taş Eserler Müzesi?
Fotoğraflarınızı yükleyin
Desteklenen dosyalar
.jpg .png .jpeg .gif

Ayrıca ilginizi çekebilir

Pharmanatura düşük fiyatlar

Bu yerlere hiç gittiniz mi?