Büyük Saat Kulesi

Büyük Saat Kulesi yakın Büyük Saat Kulesi, Ali Münif Caddesi, Karasoku, Sarıyakup Mahallesi, Seyhan, Adana, Mediterranean Region, 01010

  • Adres: Tarihi Büyük Saat Kulesi önü, 01000 Seyhan/Adana, Türkiye
  • Web sitesi: kulturportali.gov.tr
  • Enlem, Boylam: 36.9838346, 35.3301634

Büyük Saat Kulesi, bugünkü çalışma saatleri

Haftanın günü Açık Kapat
Büyük Saat Kulesi yorumlar

Saat kulelerinin Anadolu’nun içlerine kadar yayılmasının en önemli sebebi, II. Abdülhamid’in tahta çıkışının 25. yıldönümünde valilere, saat kulesi yapımıyla ilgili göndermiş olduğu fermandır. Hem bu dönemde hem de farklı dönemlerde yapılan … Daha fazla

2.Abdulhamit’in tahta çıkışının 25. yılında, Anadolu’da pek çok büyük vilayet merkezine 1901 hi Linda yaptırılan saat kulelerinden birisidir. Güzel ve zarif bir yapı fakat etrafı düzensiz. Çevresi araç dolu. Böylesine tarihi önemi olan ve şehrin pek çok noktasından görülen bu kulenin etrafının bu şekilde olması biz evre hic yakışmıyor

Bir şehri şehir yapan sembolleri vardır O da bunlardan bir tanesi sadece.... o yüzden Adana ya yolunuz düşer ise mutlaka görülmesi gereken sembollerinden çok vaktim yoktu o yüzden sadece kulenin resimlerini çekebildim yoksa Kazancılar Çarşısı ,Ulu Camii, birde medrese var görülmesi gereken Daha fazla

2023-09-18 Ayşe

Saat kulelerinin Anadolu’nun içlerine kadar yayılmasının en önemli sebebi, II. Abdülhamid’in tahta çıkışının 25. yıldönümünde valilere, saat kulesi yapımıyla ilgili göndermiş olduğu fermandır. Hem bu dönemde hem de farklı dönemlerde yapılan saat kuleleri, Osmanlı mimarisinin önemli örneklerindendir.

2023-09-18 Ali

Abdulhamit’in tahta çıkışının 25. yılında, Anadolu’da pek çok büyük vilayet merkezine 1901 hi Linda yaptırılan saat kulelerinden birisi olan Büyük Saat Kulesi, güzel ve zarif bir yapıya sahiptir.

2023-09-18 Fatma

Ancak etrafı düzensiz ve araç dolu olduğu için bu tarihi kule, çevresine uygun bir görüntü sergileyememektedir. Bir şehri şehir yapan sembollerinden birisi olan Büyük Saat Kulesi'nin daha iyi bir çevreye sahip olması gerekmektedir.

2023-10-03 Mehmet

Kulenin etrafının düzensiz olmasının yanı sıra, şehrin pek çok noktasından görülen bir yapı olması nedeniyle daha özenli bir şekilde korunması gerekmektedir. Turistler için önemli bir cazibe merkezi olan bu kule, çevresinin düzeltilmesiyle daha etkileyici hale gelebilir.

2023-10-08 Zeynep

Büyük Saat Kulesi'nin çevresindeki düzensizlik ve araç kalabalığı dikkat çekicidir. Bu durum kuleye olan ilgiyi azaltmaktadır. Turistlerin daha iyi bir deneyim yaşayabilmesi için çevre düzenlemesi yapılması önemlidir.

2023-10-13 Mustafa

Büyük Saat Kulesi, Adana'nın önemli sembollerinden birisidir. Bir şehri şehir yapan sembollerinden biri olduğu için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Ancak çevresindeki düzensizlikler göz önüne alındığında, kuleye olan ilgi biraz azalmış gibi görünmektedir.

2023-10-18 Aysel

Adana'ya yolunuz düşerse mutlaka Büyük Saat Kulesi'ni görmenizi öneririm. Bu kule, şehrin simgesi niteliğindedir. Ancak zamanınız kısıtlıysa sadece kulenin resmini çekmekle yetinebilirsiniz.

2023-10-23 Murat

Kulenin etrafında biraz düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çevresindeki araç sirkülasyonu ve düzensizlik, kuleye olan ilgiyi azaltmaktadır. Yapılan düzenlemelerle kule, daha çekici bir hale gelebilir.

2023-10-28 Selin

Büyük Saat Kulesi, Adana'nın tarihi yerlerinden birisidir. Ancak çevresindeki düzensizlikler ve araç kalabalığı göz önüne alındığında, kuleye olan ilgi biraz azalmış gibi görünmektedir. Çevrenin düzeltilmesiyle birlikte kule, daha etkileyici bir görüntü sunabilir.

2023-11-02 Ahmet

Büyük Saat Kulesi'nin çevresi biraz düzensiz görünüyor. Araçların kalabalığı da dikkat çekici. Bu durum kuleye olan ilgiyi olumsuz etkileyebilir. Ancak tarihi bir yapı olarak, ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam edecektir.

2023-11-07 Gizem

Büyük Saat Kulesi, Adana'ya yolunuz düşerse mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Şehrin sembollerinden birisi olan kule, Osmanlı mimarisinin önemli örneklerinden birisidir.

2023-11-12 Emre

Büyük Saat Kulesi'nin çevresindeki düzensizlikler göze çarpıyor. Bu durum kuleye olan ilgiyi azaltmaktadır. Tarihi bir yapı olan kule, çevresinin düzenlenmesiyle daha etkileyici bir görüntü sunabilir.

Deneyiminizi nasıl değerlendirirsiniz? Büyük Saat Kulesi?
Fotoğraflarınızı yükleyin
Desteklenen dosyalar
.jpg .png .jpeg .gif

Ayrıca ilginizi çekebilir

Bu yerlere hiç gittiniz mi?